Wednesday 15 December 2010

Brisbane och Gold coast

Vart forsta stopp i Brisbane var det efterlangtade IKEA!! Vi mumsade i oss en stor frukost med kottbullar och tog sedan ett snabbt varv darinne. Inte var det moblerna som lockade mest, vi spenderade nog mest tid i den lilla shopen dar dem saljer svenska delikatesser. Vi inhandlade julpynt till Svea, glogg, pepparkakor, julmust och lite svenskt godis! Detta var himmelriket! haha... Nasta mission var att ta oss in till city, det var inte det allra roligaste att kora med sa mycket trafik runt omkring...tacka vet jag vastkusten dar man kan kora i timmar innan en bil dyker upp. Vi bestamde oss for att lata Svea sta kvar pa ikeaparkeringen och ta bussen in istallet. Mycket bra val!!! Vi kikade runt lite pa stan och tyckte att Brisbane verkade vara en trevlig stad som vi ville spendera lite mer tid i. Vi bokade in oss pa ett hostel men sov forsta natten i vanen vid ikea. sjalvklart var vi tvugna att springa in igen pa ikea nar vi kom tiillbaka for att ata lite kvallsmat!! :) Hostelet var en riktig fulltraff, vi delade rum med tolv andra tjejer och hade egen toalett och dusch..lyx! Pa hostelet fanns det aven en pool, en bar, stort fint kok, gratis internet, stort mysigt tvrum och inte att glomma en takterass med vacker utsikt over floden och stan! I Brisbane gick pengarna at som smor i solsken, sjalvklart blev det lite mer shopping och vi at en lyxig lunch pa Vapiano en av dagarna. Ida har pratat mycket om denna pastarestaurang och Emma kan bara konstatera att det var vart varenda krona. Man far valja pastasort och dem tillagar maten framfor dig dirket nar du bestaller. Toppen! Vi gick ocksa pa en gratis guidad tur i city och fick en tvatimmars historialektion om Brisbane och manga av byggnaderna dar. Intressant aven om guiden svettades alldeles for mycket och det tog ungefar halva tiden innan han oppnade ogonen nar han pratade...haha.. Vi besokte aven casinot men holl hart i pengarna och tog oss ut snabbt igen. Pa lordagen traffade vi Kristina som ar en bekant till Idas mormor och morfar, jattetrevlig lunch pa ett av museumen i centrum. Hon bor aven pa Tasmanien sa forhoppningsvis kan vi traffa henne och hennes familj dar igen.

Vi provade aven pa utelivet i Brisbane, forsta kvallen gick det sadar... vi blev kvar pa hostelet men det var oxa valdigt trevligt. Sa det var bara for oss att kla upp oss dag tva ocksa och gora stan da istallet. Vi traffade ett gang och tog oss till en kareokebar for att sedan aka aka vidare till en stor bar vi hade hort talas om. Lyckad kvall! Idag ar det sondag och det var dags for oss att checka ut imorse och ta bussen tillbaka till ikea och var lilla Svea. Glada var vi nar vi sag att hon stod kvar da vi traffat nagra Brisbanare som skramde upp oss med att omradet dar vi parkerat var det varsta i hela Brisbane!! Bussen stannade precis utanfor ikea igen och visst hoppade vi in dar en sista gang. Korv med brod for 1 dollar kan man inte missa.. !!! :)

Efter Brisbane korde vi till Surfers Paradise dar vi sprang forbi en surfoutlet och det tog oss inte lang tid innan vi bestamt oss for en begagnad brada och vi ar nu lyckliga agare av den!!! Surf, surf, surf!!!! Vi hade nog en himla tur da det bara fanns en till det priset for nyborjare och det var en annan kille som stod och kikade pa den nar vi snabbt slangde upp pengarna och sa att den ska vi ha!!!!! Surfers Paradise var inte riktigt som vi hade forestallt oss.. Staden lag precis vid stranden men bestod av en hel del hoghus vilket enligt oss forstorde idyllen en hel del. Vi stannade till pa manga strander soder om Surfers paradise. Och var favorit blev Burleighs Heads dar det var en liten regnskog precis brevid som vi tog en liten vandring i. Dar firade vi aven Lucia med att inviga surfbradan, regnskogsvandring och sjalvklart glogg och pepparkakor pa stranden.. Dagen darpa beslutade vi oss for att vandra lite mer i regnskog och begav oss mot Springbrooks National park. Vi hade fatt tips om vilken vag vi skulle kora av en snall man pa turistbyran. Helt underbart omrade att kora i. Ida var helt lyrisk och detta hamnar latt pa topp tre!! Vi tog en 6km hiking i en regnskog och det borjade regna lite smatt nar vi gick ivag sa da akte regnjackan pa. Tur var val det for sen oste regnet ner i 2 timmar medans vi tog oss runt. Pa denna track sa fick man bl.a. ga bakom ett stort vattenfall, hur haftigt som helst!! Sa trots regnet och en aning nerkylda sa var det latt vart det!

Byron Bay var vart nasta stopp. Staden som vi hort sa mycket om var precis som vi forestallt oss, avslappnad kansla och inte ett hoghus sa langt ogat kan na.. We like it!Men tyvarr sa ar vi nu sjuka och ligger bada tva med feber och hosta. Darfor bestamde vi oss for att ta in pa hostel sa vi forhoppningsvis tillfrisknar fortare.

Efter byron bay sa drar vi oss mot Sydney dar vi ska fa bo hos Jeremy (en kanadensisk kille vi kanner fran Perth). Vi planerar ytterligare ett besok pa Ikea sa vi kan kopa mer julmat och bjuda Jeremy och hans flatmate pa. :)

5 comments:

  1. Tråkigt att ni är sjuka. Bra ändå att ni gör ifrån er sjukdomen båda samtidigt. Vi förstår att Barriärrevet får vänta till nästa varv. Det kostade väl en del bensinpengar. Men Tasmanien ska ni inte missa. Ni kan ta bilen med från Melbourne till Devenport (tror jag hamnen hette.
    Vi kan återkomma med sevärdheter på Tassie. Det finns det hur mycket som helst. Vi är hund och Jakob-vkt i Vallentuna men reser hem i morgon. Det snöar och blåser och i jul ska vi vara på Glindran. Julklappen till Ida från oss kommer inom kort på bankboken. Ang. Sydney - rekommenderas att ställa Svea vid någon camping i ytterområde. Trafiken är svår men bussar går in ofta. Själva centrum är ganska litet men många sevärdheter. Operahuset, utsiktstorn, hamnen med världens största akvarium. Monorail, där ni kan åka runt centrum för en avgift. Captin Cooks båtar, som för en runt med avstigningsställen med sevärdheter,
    Julhälsningar till er båda från Idas mormor o morfar.

    ReplyDelete
  2. Hej kul å läsa. Idag börjar vinterns fotbolls höjdpunkt. Specce. Björkvik gör första match om 10 min ha de bra kr

    ReplyDelete
  3. Hej tjejer, en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR önskar jag er. Jättekul att läsa om era häftiga äventyr. Lycka till på er fortsatta resa.
    Hälsningar Calles mamma Berit

    ReplyDelete
  4. Hej tjejer!
    Nu har ni upplevt Sydneys världsberömda fyrverkeri och sett en del där. Vi har firat jul på Glindran och ber att få tacka för de fina australiska julklapparna. Förklädet följer med oss ut i världen. Vi har tröttnat på snön, kylan och mörkret.
    Vi i Koviken

    ReplyDelete
  5. Hej där borta! Hur har ni det? saknar mina mail emma.. ;p mera bilder! Kram kram från ett riktigt vinterland! /Lisa

    ReplyDelete