Wednesday 1 December 2010

The East Side!

Vi rullade in i Townsville med Svea lagom till helgen och dar tog vi in pa ett hostel mitt i stan. Mycket trevligt hostel och till var lycka lag partygatan alldeles runt hornet! Vad mer kunde man begara efter en tid on the road! Emma delade rum med tva trevliga killar som vi spenderade en hel del tid med dar. Samma dag som vi anlande till staden besteg vi Castle Hill i flipflop och till raga pa allt sa var det 35 graders varme och 85-90 % fuktighet. Inte hade vi kunnat ana hur hogt det var upp till toppen. Men val dar uppe var det helt klart vart det, mycket vacker utsikt over Townsville! Men efter var gladje om att vi tagit oss anda upp sa lyckades vi pa nagot satt vandra ner pa fel sida av hillen.. och nar vi insag det forsokte vi oss pa en genvag men att man aldrig lar sig.. Genvagar blir senvagar! Sa vagen hem blev laaaang! Pa detta satt fick vi dock se stora delar av stan! :) Forsta kvallen ute traffade vi en kille som dansade lite for bra.. Vi tankte for oss sjalva att han antagligen ar proffesionell dansare, men detta nekade han till forst och sa att han bara alskade att dansa. Senare pa kvallen bekande han att han var manliga strippa. Vi fick en inbjudan till hans club i Mackay och vi bestamde oss genast att aka soderut.. haha! Skamt och sido, det regnade alldeles for mycket i Townsville sa efter helgen borjade vi kora nerat pa kusten (en annan orsak till varfor vi akte sa snabbt var att vi inte hade rad att spendera mer tid i shoppingcentret..) :)

Nasta stopp pa var resa var Airlie Beach. Dar var det invation av Schoolies = 16 aringar som firar deras examen och har nagot slags skolresa.. dessa springer da runt som galna pa ostkusten och i och med Airlie Beach var sa litet sa betydde det att dem var overallt!!!. Detta plus annu mer regn gjorde att vi lamnade Airlie fortare an kvickt. I och med att det ar regnperiod pa norra ostkusten sa gar det heller inte att bada da det ar massor med jellyfish som simmar runt..trakigt men manga stader har fina pooler vid stranderna som man kan bada i istallet. Vi fortsatte var resa mot Mackay och pa vagen dit svangde vi av mot en camping som vi tyckte verkade bra men vi kunde dess varre inte hitta campingen sa det slutade med att vi parkerade Svea pa sidan av vagen mitt i ingenstans.

Den senaste tiden har Svea blivit valdigt varm valdigt ofta och vi har mestadels kort i 80km/h. Detta bestamde vi oss for att kolla upp pa en verkstad i Mackay. Det visade sig att kylarvattnet inte nadde att kyla motorn och vi hade tur som inte fortsatte att tro att det var nagot fel pa mataren.. Verkstadskillen fixade detta till oss ganska enkelt och han var sa snall och ordnade lite annnat smatt och gatt som pyfyllning av olja mm.. Tackar, tackar sa vi och inte nog med detta, pa protokollet som han lamnade in med fakturan pa kontoret hade han skrivit nagot helt annat an allt det han faktiskt hade fixat och istallet for ett par hundra dollar sa behovde vi bara betala 50. Nice! Om det berodde pa att vi var blonda och svenskar?? hmm... nej det kan vi aldrig tanka oss!! ;)

Mackay bjod pa lite mer shopping men tyvarr ingen manlig strippa inom synhall.. Det regnade aven har sa vi korde vidare for att hitta solen. Nagra mil soderut akte vi forbi en liten stad som heter Sarina och dar finns en stor socker fabrik. Vi bestamde oss for att ga pa en tour och lara oss lite mer om detta. Mycket intressant och vi fick bl.a. tugga pa en sonderpressad sockerstjalk, smaka farskpressad sockerlosning som senare processas och blir socker. Aven lite melass, sockervadd och olika drycker slank ner...

Bundaberg som ar kand for sin morka rom var nasta anhalt. Men innan dess stannade vi pa en mycket trevlig nattparkering/camping med superfin grasmatta, dar vi kunde gora ett par armhavningar for att behalla vara muskler efter farmlivet, och bakom lag en stor regnskog dar vi tog oss en promenad ner till floden for att leta efter koalor. Vi hittade grodor och en hel del spindlar och faglor men koalorna syntes inte till tyvarr. I Bundaberg dagen efter besokte vi rombryggeriet och spenderade en dag pa stan, vi kopte bl.a. sprayfarg som vi ska styla Svea med! :) Fram emot sen eftermiddag rullade vi sedan vidare mot Hervey Bay. Val dar tog vi in pa en camping och drack lite vin da det trots allt var fredag igen. Vi gick ut pa en nattklubb som mestadels bestod av 18 aringar sa vi gick till en pub en stund men atervande sedan till nattklubben. Tur var val det for dar motte vi Daniel som senare blev var housemate nagra dagar da han tyckte att det var onodigt att vi skulle betala for en camping da vi kunde bo hemma hos honom. Han har en 4 arig son och en urgullig hund som heter Molly (dessa tva tankte vi kidnappa och ta med i vanen). Han bodde aven med en mate som heter Nathan. Daniel och Nathan tog emot oss med oppna armar, visade runt oss i stan, bjod ut oss pa middag, kopte alldeles for manga ol och gjorde gourmet frukost! (Daniel jobbar som kock och ager aven en restaurang). Vi blev alldeles for bortskamda och vi kunde latt stannat kvar dar for alltid..haha.. Den stora anledningen till att vi akte till Hervey Bay var Fraser Island.. Sa en tur dit var ju ett maste! Vi bokade en endagstur pa mandagen och vilken fulltraff da det var den enda dagen med stralande sol! Pa denna vackra sando (aven world heritage listad och national park) var en 4wd ett maste sa Svea fick stanna hemma. Vagarna bestod av bara sand och ons highway var stranden med speed limit 80km/h. Vi besokte en vacker regnskog (16% av on) och sotvatten sjoar och floder. Lake McKenzie var hojdpunkten pa dagen som paminde oss om Kroatien med vit strand och klart vatten.

Dagen efter akte vi norr ut igen, (ja vi vet, vi kom darifran) for att besoka Agneswater och Town of 1770 som vi missade pa vagen ner. Vi hade fatt nys om att det var otroligt billiga surflektioner dar. 3 timmar inkl. brada for ca 120 kr ar ju helt galet billigt sa det ar ju helt klart vart en omvag pa 8 timmar! (senare fick vi faktiskt veta att detta ar den billigaste surflektionen i varlden) Och pa detta satt kan vi ju snart besoka Hervey Bay igen pa vagen ner.. haha :) nej mamma Duan och Wennerholm, vi ar inte kara aven om grabbarna har erbjudit sig att gifta sig med oss for att vi ska fa medborgarskap och kunna stanna for alltid.. :)

Nu befinner vi oss i Agneswater, har bor vi utanfor ett hostel i vanen och betalar 100 kr om natten for att fa anvanda alla deras faciliteter. mycket trevligt stalle!! Var forsta surflektion inleddes vid the surfshop dar vi fick skriva in oss och sedan promenera ner till beachen! Vi hade tur och vara bara 17 stycken i gruppen sa alla kunde ha varsinn brada. Detta kanske hade att gora med att det sporegnade pa morgonen men som det heter sa finns det ju inget daligt vader...haha.. Beachen var helt suveran..sa vacker, trots att det regnade och med dem alldeles perfekta nyborjarvagorna. Vi fick en snabb introduktion pa land och sedan var det bara att kasta oss i vattnet! Hemligheten ar att paddla, paddla, paddla och sedan hoppa upp och stalla sig upp i exakt ratt tidpunkt i vagen och att stalla sig ratt pa bradan sa man inte rammlar. Latt som en platt!! Kanske inte men vi lyckades faktiskt fanga nagra vagor och att sta pa bradan och folja med vagen gav en en mycket harlig adrenalinkick att man bara ville forsoka igen, igen och igen!! Trots hundratals med kallsupar och att bradan slog oss bla sa ar det har helt klart en sport for oss och om ni undrar vad vi onskar oss i julklapp sa ar det helt klart en surfingbrada!!!!! Nu galler det bara att ova, ova och ova!! Och det allra basta ar att det ar sjukt bra traning oxa, vi undrar verkligen hur vara kroppar kommer kannas imorrn!

With all our love!

6 comments:

  1. Åh babys, det låter fortfarande som strålande solsken detta äventyr!!! Helt fanstaiskt att läsa om!! Massa kramar!!! Emelie

    ReplyDelete
  2. Emma! Vilka fantastiska aventyr! Jattekul att lasa om allt ni ar med om.
    Har hemma har vi rekordtidig vinter, vi har haft över -20 i några dagar och snon ligger over hela landet. Idag ar det andra advent och det snoar och är ca -3. Fint :)
    Igar bakade vi pepparkakor med Amanda och Amelia och sen var vi på julmarknad. Mysigt men kallt.

    Allt gott från Annika o Ingvar

    ReplyDelete
  3. Tycker det är fantastiskt att Emma som tyckte det var tråkigt att åka 2 mil när hon var mindre nu kan köra i 8 timmar för att uppleva något kul.

    Tro minsan hon börjar bli vuxen....

    Låter underbart med surfing och sånt, värmer våra hjärtan här i kalla Sverige.

    Ha det fortsatt gott

    Pappa och Rosalie

    ReplyDelete
  4. Hej Ida

    Om ni fortfarande är i Brisbane och har tid och lust så kan ni ringa mig på 0406 505 432, så kanske vi kan träffas. Uno & Gudrun hälsade på oss i Tasmanien många gånger och jag var och hälsade på hemma hos er en gång med mina barn. Jag jobbar heltid men mina två tjejer 21 och 19 år och sonen är 16 år är hemma denna vecka då skola och universitet är slut för året. Vi ska vara i Tasmanien över jul och nyår om ni tänker er dit. Hälsningar Kristina Hedin

    ReplyDelete
  5. Vi i Koviken läser era äventyrsberättelser med glupande aptit. Vi kommer ihåg när vi var i Mackey. Ni har väl även passerat Boven, där allt var saltat vitt vitt. Stackars växtlighet.
    Hälsningar från Idas mormor o morfar

    ReplyDelete
  6. Hej! Roligt att läsa om allt ni får vara med om, se upp för hajar bara ...men dom verkar simmat till egypten istället och attackerar turister. Paketet har kommit! Miljoner tack! Ligger och väntar på julafton och annandagen då det blir paketöppning! Kram till er båda!

    ReplyDelete