Wednesday 30 June 2010

The first steps with Svea!

I skrivande stund har vi kommit 600 kilometer norr om Perth! Ida ar en parla bakom ratten och vi lagger kilometer efter kilometer bakom oss. Det ar stralande sol och ett otroligt vackert landskap, trad, buskar och rod sand sa langt ogat kan na. Man kankse kan likna det lite med allvaret pa oland fast OFANTLIGT mycket storre. AMAZING!

Som vi skre vi forra inlagget sa har vi sallskap med tva andra killar, det ar super! Jag och Ida bestammer destination och vag och grabbarna staller in deras GPS som vi sedan foljer. Forsta aventyret var att komma ut ur Perth pa eftermiddagen i rusningstrafik..men som jag skrev sa ar Ida en klippa bakom ratten! Nar vi kommit ut ur stan borjade vi oroa oss lite for att ena dorren inte var stangd och vi bad killarna stanna pa ett bra stalle sa vi kunde kolla. Dem tyckte att det var lika bra att stanna dirket och svangde av vagen, det dem inte tankte pa var att det var mjuk sand pa sidan av och efter en liten lite sladd satt bade bakhjulet och framhjulet fast dar.. ajaj... dem forsokte kora upp men det resulterade bara i att bakhjulet kom djupare ner...haha... Jag och Ida trog fram var bogseringslina men Svea var for svag att dra upp dem sa som tur var kom det nagra andra som hade en starkare bil. Efter en stund var grabbarna pa banan igen och vi rullade vidare. Forsta stoppet for natten var utanfor Cervantes, pa en gratis parkering/camping precis brevid vagen. Vi gjorde upp en eld, kokade soppa over den och grillade maschmallows! Vi traffade aven en chauffor dar som kor ett road train har pa vastkusten. Ett road train ar en gigantisk lastbil med tva eller tre slap, maxlangden pa den har vagen ar 36,5 meter, dem har 18 vaxlar och har 4 400 liters tankar.. Man vill inte garna ha en sadan bakomsig da dem inte kan bromsa innom dem narmaste kilometerna...

Var akara resekamrater Hans och Sripes har en mycket kar van, deras kaffebryggare, som aven blivit var van:) Pa morgon bjod dem oss pa varsin varm kopp kaffe som var valbehovlig efter en riktigt kall natt. Vi akte sen till Geraldton som ar en liten stad vid havet, vi lamnade killarna vid beachen dar dem surfade och jag och ida tog en kort promenad genom staden och vi lagade sedan var forsta lunch pa gasolkoket i en litna park vid hamnen. Nudlar och the smakade bra och vi borjar kanna oss som riktiga backpackers. Stopp nummer 2 for dagen var Kalbarri dar Hans langtade efter att fa se delfiner sa vi korde upp till en utkiksplats dar vi fatt tips om att dem skulle finnas. tyvarr kom vi precis nar solen gick ner sa nagra delfiner fick vi inte se men en vacker solnedgang ar inte fyskam det heller. Kalbarri ar en nationalpark och for att sedan komma till vart stopp for natten sa korde vi igenom hela den, det tog inte lang tid innan dem forsta kangrursarna hoppade over vagen framfor bilen och vi fortstar varfor folk undvikar att kora pa natten. Vi vajade aven for nagot som liknade en igelkott men mycket storre, Hans berattade sedan att om man skulle kora over den sa skulle dacket vara platt direkt. Tur att vi klarade oss!! Den andra natten sov vi ocksa pa en gratisparkering. Pengarna gar at som smor i solsken till bensin och vi ar glada sa lange vi kan utnyttja dessa. Bensinen blir bara dyrare och dyrare ju langre upp vi kommer, i Perth kostade den 122 cent/liter och nu tankade vi precis pa en station dar det kostade 150. (150 cent ar cirka 10 kr litern).

Nu styr vi Svea mot Denham och Monkey Mia! Pa aterseende!

2 comments:

  1. Det låter så kul erat äventyr! Vad bra och smart med sällskap! Att du Ida är tålig att köra långt är jag bekant med, måste vara positivt när ni nu har sträckor framför er. Hoppas ni snart får kontakt med värmen igen! Här väntas temp. på över 32g till helgen, fast då åker vi till Lysekil! Ha det så bra ni båda, roligt att följa er så här, lägg gärna in nån bild också men det kommer säkert! Kram

    ReplyDelete
  2. Hej på er!

    D e underbart att få läsa om erat äventyr!
    Här hemma på ön har turisterna börjat komma å fler lär d blir till helgen. Å öland visar sig just nu från sin bästa sida. Sol å blå himmel :) (hoppas bara d håller sig tills efter fredag)

    Ja du/ni kommer vara saknade på fredag, men tänker skåla me er ändå:P

    Ha d nu så gott måste ner å jobba nu :)

    Stor kram till er!

    ReplyDelete