Wednesday 16 June 2010

Roadtrip pa ingang!


G day mate's!

Lyckan har vant! Efter regn, ett gang daliga bilar och avsked fran manga av vara vanner pa hostelet sa ler solen mot oss igen och vi ar nu stolta agare av en "campervan". Det ar en Nissan Urvin fran -92 som ska vara vart hem for en tid framover:) Vi har kollat pa kanske 5-6 olika bilar och fann tillsist den har parlan. Var van som ar mekaniker hade inte tid att titta pa den men vi hittade en annan kille pa en firma i narheten av vart hostel sa vi tog bilen dit for en snabbcheck och han sa att det var en mycket bra bil och det tyckte vi ocksa sa vi kunde inte gora annat an att lita pa honom och kopa den. Det ar bara nagra smafel som maste rattas till och vi har bokat in den pa tisdag for detta. Vi ar laddade till tusen for att komma ivag norrut och borja var roadtrip for att utforksa mer an landet! Ida ska prata med sin chef idag och jag imorgon om att vi vill sluta jobba nasta fredag for att sedan fira midsommar pa hostelet och sedan borja resan mandagen efter. Vi hoppas att dem inte ska bli allt for ledsna pa oss och att vi ska komma ivag enligt planerna! Eventuellt ar det sa att dem kommer krava att vi jobbar tva veckor till men vi far se...

Calle och grabbarna har tyvarr inte hittat nagot jobb i Margaret River annu men vi haller fortfarande tummarna for att det ska ga vagen. Isafall moter han nog troligtvis upp oss senare pa resan.

I lordags efter billetandet hann vi aven med att aka till Frementals Marknad. Det var en upplevelse i sig da var indiska van var med oss och vi fick prova en hel del spicy things och andra saker som han kopte. :) Det var en jattefin eftermiddag som avslutades i solen med en farsk ol fran ett bryggeri i narheten. Val tillbaka i stan igen motte vi upp Johanna som vi pluggat med i Vadstena och som vi aven jobbat med pa Sonjas Camping darhemma i Svedala. Det kanndes lite konstigt att mota henne har i Perth pa andra sidan jorden men jatteroligt att skvallra lite med henne da hon bott i Melbourne senaste aret.

Forra veckan var jag pa bio for forsta gangen har i Australien, mycket nice. Vi sag Sex and the city 2, som jag hade vantat pa den men man blir ju alltid lite besviken pa tvan. Ikvall ska Ida pa personalfest for dem som jobbar i restaurangen, de ska anvanda drickspengarna som de tjanat den senaste tiden.. det later nice men lite snalt att dem inte bjuder in oss fran supermarketen tycker jag.. haha...

Over and out for denna gang! Cheers!

5 comments:

  1. Grattis till bilen, hoppas det går som ni tänkt. Ert nya hem....hmmm....funkar i eran ålder antar jag....men ni får lova att köra försiktigt på vänstersidan:)

    ReplyDelete
  2. Hej på er!

    Grattis till bilköpet, hoppas den kommer att funka som ni har tänkt er.

    Jag var och mötte min son Danne i kväll vid tåget här i Norrköping.
    Han åkte från Perth förra lördagen och har gjort stopp på vägen hem i Kuuala Lumpur och Singapore.
    Han längtade redan tillbaka till Australien sa han.

    Såg att ni nämde mig i bloggen som "en snäll gammal man från Sverige".......tack för den.

    Imorgon ska jag åka Ålandskryssning med Birka, hoppas på bra väder.

    Får önska er en trevlig midsommar.

    Stephan i Norrköping.

    ReplyDelete
  3. Hej chicks!! Kul med bilen, heja heja nu bär det iväg ut i markerna!!!! får lite nostalgikänsla, läste en bok en gång som hette på "kamelrygg genom australien" eller nåt sånt, men nu rider ju inte ni kamel förstås ;)

    Här hemma är det grönt och varmt, syrenerna har blommat ut och gräset ligger slaget på vallen/ängarna, luktar gott :) saknar er tjejer!
    ha det bästaste bäst

    Puss o Kram

    ReplyDelete
  4. Grattis till bilen och lycka till på resan Australien runt. Hoppas den håller. Mycket kan hända men det är väl beredda på. Vi får Tasmaniengäster här i midsommar och Kristina vill gärna ha besök av er, men hon befinner ju sig på andra sidan- mest i Brisbane.

    ReplyDelete
  5. Hejsan!

    Emma du måste sluta skicka SMS som säger att ni bara varit nära att krocka 2 gånger, vill du att jag ska få hjärtattack.

    Grattis till bilen och hoppas allt funkar med att avsluta jobben snyggt, Glöm inte att be om någon form av intyg/ betyg för tiden ni jobbat.Kan kanske komma till nytta i framtien när ni ska söka jobb hemma igen.

    Ha det gott där nere och kör som sjutton så ni hinner undan från alla bildårar.

    Stora kramarn från
    Torvald

    ReplyDelete