Monday 9 August 2010

Ett skepp med kameler kommer lastat!

Ja, sa nu ar vi tillbaka fran var underbara tour som bestod av ett besok av king Canyon, The Olgas och Ayers Rock. Helt fantastiskt! Vi sov i sakallade swagons och sovsack under stjarnorna. Kallt men helt underbart nar man vaknade upp mitt i natten och kunde se en stjarnhimmel som ingen annan! Vi lagade mat pa var brasa som bestod av Mulga trad som vi samlat ihop tidigare under dagen. Denna ved brinner mycket battre an annan och varar langre ocksa. Var grupp bestod av ett gang tyskar, hollandare och ett par fran slovenien. Intressant gang! Var guide var underbar, Sarah fran Sydney. Cool tjej som var grymt duktig pa sitt jobb och det marktes att hon stortrivdes med det! En kvall provade vi att grilla kanguru svans. Intressant smak, inte den godaste direkt... Och valdigt speciell lukt!

Ungefar 3 timmars vandring varje dag stod pa schemat, vilket passade mig och Emma alldeles utmarkt! The Olgas imponerade pa oss bada men hojdpunkten var anda Ayers Rock som vi hade formanen att se bade i solnedgang och soluppgang. Vi vandrade aven runt Ayers Rock vilket var 9 km. Manga kanske tycker att Ayers Rock bara ar en sten i oknen men jag och Emma kande bada att det var nagot magiskt med den och att den har en historia som lever an idag. Man kan idag klattra upp pa den men detta ar nagot som agarna av landet (dvs aboriginerna) inte vill da marken ar helig men regeringen i landet trotsar detta och later fortfarande folk klattra. Vilket vi tycker ar helt galet och respektlost!

Vart sista stopp pa turen var en kamelfarm. Dar sokte dem personal for tillfallet.. Och gissa vilka som nu sitter 100 km utanfor Alice Springs pa kamelfarmen?! Jaaa, vi pratade med agaren nar vi var dar och hon sa att vi kunde ringa om vi ville borja och japp, samma kvall bestamde vi oss och dagen efter akte vi ut hit.

Jag (Ida) jobbar framst med kamelerna men aven lite i butiken och koket. Att jobba med kameler ar en unik och underbar upplevelse. Grymt stort djur som man bor ha valdig respekt for. En dag ser ut undefar sa har: Mata Emun, Fanga in de kameler som ska till yarden for turridning. Borsta dem, sadla, leda dem till sina platser. Sen hjalper jag till i koket och butiken. Efter det tranar vi de unga kamelerna, vilket bestar av att en person latsas vara turist och far rida runt pa kamelryggen. Lite annat som gors under dagen ar att mocka lite hos kamelerna och hos kangurusarna, mata faglar, ge dingon vatten, utfodra kamelerna och lama djuren. Och sjalvklart ta hand om turisterna nar de kommer! Att fa kamelen att gora som du vill kraver en fast hand. Att den ska lagga sig ner sa att personen kan hoppa upp och sen stalla sig upp igen och sen ga en bit och sedan springa. For att sen fa dem att lagga sig ner igen sa de kan hoppa av. Ett projekt att gora detta som ovan kamelskotare kan jag saga! Pa farmen bor det ca 40 kameler, och i Australien finns det ca 1 miljon vilda kameler. Detta hade jag ingen aning om innan!

An sa lange har Emma tyvarr inte fatt jobba med kamelerna men vi hoppas pa att hon snart far chansen att gora det. :) Hon jobbar nu i butiken/turistshoppen. Vi delar ett rum (skjul..) :) Och det jobbar tva killar har ocksa som ar i typ samma alder. En kille fran Scottland och en Aussie. Riktigt schyssta sa det kanns bra! Var narmsta granne ar en pub och roadhouse. Dar bor en pianospelande och sjungande dingo. Varje kvall 19.00 har han en show som vi tittade pa igar. :)

Vi har ingen mottagning pa vara mobiler har ute, sa det anda sattet att kontakta oss ar genom bloggen, mejl eller facebook...

En helt annan sak som jag var helt lyrisk over ar att vi har sett vildhastar! Tyvarr har vi aven sett tva overkorda..

Hoppas allt ar bra med er darhemma. Er sommar borjar val lida mot sitt slut snart men var har knappt borjat. Har i Alice ar det slutet av vintern nu.

Kramar fran oss bada!

3 comments:

  1. Hej! Oj vad spännande det lät- kameler nej det låter ju inte som Australien precis. Hoppas det går bra o! Bra att ni båda har jobb på samma ställe, jag undrade just.....så blev det djur i alla fall, men inte som ni hade trott kanske. Kram

    ReplyDelete
  2. Åh, vad härligt det låter tjejer!!! Som en saga, eller bok ;) som jag skrev till Ida!

    Skrev till emmas mobbe, berättade om kentkonserten i ett sms :), den var verkligen toppentoppen!!!och Jocke Berg var verkliegn het när han dansade på scen! =), men den slår nog inte jobbet på en kamelfarm i alice springs ändå!! kram på er!

    ReplyDelete
  3. Såå himla häftigt tjejer!! verkligen ett minen för livet! Håller me Emelie låter som en saga.. Hoppas du Emma snart får jobba me kamelerna oxå!

    Önska jag kunde komma och hälsa på er!!
    Njut och ha de så jätte bra!!
    puss & kram My

    ReplyDelete