Monday 12 April 2010

Kings park och Dolphins!

Nya upplevelser fran var korta tid har:

Vi har nu hunnit med att besoka Kings Park som ligger ganska nara centumet i Perth! En helt fantastiskt fin (och stor) park med gronomraden, planteringar, vattendrag och pricken over i:et ar den fina utsikten over Swan River och centrumkarnan i Perth! Vi passade pa att sla oss ner en stund i parken, sola lite och Calle fick ata sin forsta glass:) Vi sag bara en liten del av parken och vi kommer sakerligen ta oss dit igen med lite picknick for att utforska mer! Det basta ar att det, aven dit, gar en gratisbuss som man bara kan hoppa pa nar man ar i stan. (Det finns tre olika gratisbussar innom stan plus den vi kan aka fran Hostelet). Helt suverant!

Igar var det jattefint vader (28 grader och stralande sol) sa vi tag ett tag ut mot kusten for att sola och bada lite. Vi hoppade av i Cottesloe som vi hade fatt tips om fran en kille som bor pa vart hostel. Superfin strand som strackte sig hur manga kilomerter som helst. Vi har nu inforskaffat solkram sa forutom Calles ben sa klarade vi oss fran att bli mer branda:) Nar vi lag pa stranden fick vi syn pa nagot langre ut i vattnet och vi reste oss upp for att se vad det var. Nagon brevid oss sa nagot om haj men lyckligtvis visade det sig att det var delfiner. Manga turister/backpackers betalar pengar for att aka ut med bat for att fa se delfiner sa det var helt otroligt att vi hade san tur att fa se dem pa sa nara hall fran stranden bara nagra dagar efter att vi kommit hit. Kanguru+Delfiner...CHECK! :)

Pa kvallarna har vi mest hangt pa Hostelet och lart kanna lite folk dar. Igar fick jag (Emma) och Calle ett jobberbjudande fran en kille fran Mexico, som oxa bor dar, dem behover tydligen mer folk dar han jobbar sa vi var inte sena med att saga att vi var intresserade! Vi ska samla in pengar till nagon organistation for blinda. Inte varldens mest spannande jobb men vi tror vi kan tjana en ratt bra slant sa vi ska prova pa torsdag sa far vi se sen. Man jobbar tors-son och ar ledig resten av veckan. Vi kan skratta oss lyckliga over att ha fatt detta erbjudande om att jobba dar da det ar manga pa hostelet som soker jobb men inte lyckats fa nagot medans jag och Calle inte har behovt lyfta ett finger...haha!

Calle gor for ovrigt succe med sitt snus. Det ar inte manga har som har sett eller provat det forut. Manga ar valdigt skeptiska men samtidigt nyfikna sa de flesta vill prova. Det ar helt klart blandade reaktioner. Nagra spottar ut fortare an kvickt och nagra tycker att det ar helt ok!

Ida har just nu borjat sin andra dag pa jobbet sa vi aterkommer med info om hur det gar for henne.

Det ar tur att vi har hittat det har biblioteket som det finns gratis internet pa men man kan bara boka 1 timme varje gang och 1 timme gar saaaaaa fort nar man val ar har. Jag hoppas jag fatt med det mesta for den har gangen. Vi skriver sa snart vi kan igen!

Jattekul att det ar sa manga som laser och kommenterar, fortsatt sa! :)

See ya Mate!

5 comments:

  1. När man läser det ni skiver så sitter i alla fall jag och bara ler..:)

    ReplyDelete
  2. Calles mamma Berit12 April 2010 at 5:50 am

    Så underbart och kul och lyckosamt ni har det! Lycka till med jobbet att samla in pengar och Calle, glöm inte solkrämen!!!
    Kramar från mig

    ReplyDelete
  3. Åh.. jag erkänner. Jag är såå avundsjuk! Vill också ha värme! Vi har också sol här hemma idag :) Så pass att man kan kast upp fönstret utan att frysa ihjäl. Kram på er!
    Statt Lisa :)

    ReplyDelete
  4. Maja (your Wingman on the other side)12 April 2010 at 11:59 am

    Så gryyymmmt!!! att samla in pengar till blinda låter helt okej :) hoppas ni får in lite kosing!!!
    Det låter grymt med delfiner...!!!!! hoppade du inte i och simmade med dem?? det skulle jag lätt ha gjort ;)
    Jag ringer snart för en närmare uppdatering!!
    puss puss puss... saknar dig!!!

    ReplyDelete
  5. Håller med Lisa, man sitter bara och ler när man läser om era äventyr :D

    Jätte kul att du Emma och Calle oxå har fått jobb, skönt att det bara är 4 dars arbetsvecka oxå ;)

    Ska bli spännande och läsa om hur du har de på jobbet Ida!

    Här i Umeå skiner solen, och vi får äntligen njuta av lite vår :)

    Kramar

    ReplyDelete